Uprava HT Mostar: Razmatramo mogućnosti kako pomoći našim radnicima

22.07.2022. 15:24 / Izvor: Akta.ba
ht mostar

Uprava Hrvatskih telekomunikacija Mostar priopćila je u petak kako je u potpunosti svjesna općega stanja u društvu, enormnog povećanja cijena i troškova života.

Uprava Hrvatskih telekomunikacija Mostar priopćila je u petak kako je u potpunosti svjesna općega stanja u društvu, enormnog povećanja cijena i troškova života, inflacije, ugroženog standarda i slično.

"Stoga stalno razmatramo mogućnosti kako pomoći našim radnicima da što bezbolnije prebrode ovaj udar na standard", poručili su iz Uprave.

Navode kako u tom kontekstu razgovaraju s članovima Nadzornog odbora i predstavnicima federalne Vlade kako bi zajedničkim snagama donijeli najbolje odluke i poboljšali status radnika.

"Uprava štiti interese radnika i postupa prema zakonu. Sasvim je legitimno da Sindikat u ovakvim situacijama ima određene zahtjeve koji se tiču radnika", dodaju.

Iz Uprave su još kazali kako su sa Sindikatom održali niz sastanaka, prihvatili neke prijedloge i razgovarali u cilju pronalaska najboljeg rješenja.

"Međutim, Sindikat HT-a Mostar je i u ovom slučaju, kao i nebrojeno puta dosad, pokazao nekooperativnost te očito navođeni iz nekih centara moći, a uvijek pred neke važne političke događaje i izbore, pokušavaju uzburkati javnost. Njihova reakcija je tek pokušaj pranja ruku, ucjena i manipulacija činjenicama, a sve ovo zapravo je posljedica odluka tog istog Sindikata od prije deset godina", smatraju.

Na kraju su naglasili kako Uprava, osim prema radnicima, ima odgovornost i prema svojim vlasnicima/dioničarima, klijentima, ali i prema cijeloj društvenoj zajednici.

"Sukladno tomu ćemo se i ponašati, što znači da ćemo donositi razumne, zakonski utemeljene, opravdane odluke, a ne odluke pod pritiskom ili one kakve nekome odgovaraju", zaključili su.

Uprava je priopćenje uputila nakon konferencije za novinare koju su organizirali predstavnici Sindikata HT-a, a povodom ovrha koje su pokrenute protiv pojedinih radnika ove tvrtke. Sindikati navode kako se time "zastrašuju radnici da bi odustali od zahtjeva za kolektivni ugovor i povećanje plaća".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti