AHK u posjeti Lidlu BH, razgovor o poslovnim planovima

04.08.2022. 12:49 / Izvor: Akta.ba
lidl

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini ( AHK) posjetilo je urede međunarodnog trgovačkog lanca Lidl u Sarajevu, inače člana udruženja Wirtschaftsverein.

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK) posjetilo je urede međunarodnog trgovačkog lanca Lidl u Sarajevu, inače člana udruženja Wirtschaftsverein.

"U razgovoru smo spomenuli velike projekte i proslave koje nas čekaju do kraja godine, a ni našim sagovornicima nije manjkalo poslovnih i razvojnih planova za njihov budući period. Znajući da Lidl već ima 40 godina iskustva na evropskom tržištu, pratit ćemo njihov daljnji razvoj u našim krajevima s velikim interesovanjem", navode iz AHK.

Prva Lidl trgovina je otvorena 1973. godine u Ludwigshafenu, gradu na Rajni sa trenutnim brojem stanovnika približno kao Banja Luka. Malena radnja sa tri uposlenika je bila samo uvertira za brzo širenje: kraj te decenije Lidl je dočekao na 30 različitih lokacija u Njemačkoj, a kraj sljedeće na deset puta više. Krajem prošlog stoljeća Lidl porodica prelazi granicu i postaje međunarodna kompanija, a direktan poslovni model i kompetitivne cijene su omogućile otvaranje poslovnica u skoro svakom dijelu Starog kontinenta, kao i transatlantskim sjedištem u Arlingtonu.

U skoro 12 000 trgovina od Amerike do Evrope Lidl pruža kombinovani izbor domaćih i svjetskih brendova, prateći vlastite standarde kvalitete i vrijednosti performansa, dinamizma, integriteta, raznovrsnosti i društvene odgovornosti. Radeći u skladu sa ovim principima, trgovački lanac zapošljava 340 000 ljudi u 32 zemlje.

Inače, za sada još nije poznato kada i kojem dijelu BiH će Lidl otvoriti svoju prvu trgovinu. 

Ranije su iz trgovačkog lanca kazali da i dalje aktivno traže lokacije za Lidl trgovine širom BiH, te da intenzivno nastavljaju sa planom zapošljavanja i širenjem tima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti