Vlada RS podržava sa 30 posto voćare u svim investicijama

08.08.2022. 14:34 / Izvor: SRNA
Grožđe

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas da Vlada Republike Srpske sa 30 odsto podržava sve što jedan voćar na svom imanju investira.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas da Vlada Republike Srpske sa 30 odsto podržava sve što jedan voćar na svom imanju investira, te da je ove godine izdvojeno i dodatnih milion KM, koji su isplaćeni po hektaru voćarima.  

On je u Crnjelovu kod Bijeljine istakao da voćarstvo ima krizu ne samo ove godine, podsjetivši da su u prethodne tri godine imali mraz u aprilu, što je na neki način otežalo proizvodnju.

"Mi smo odvojili milion KM ove godine dodatnih sredtava, po hektaru isplatili proizvođačima voća, prošle godine smo ima dali besplatne sadnice, za svakog ko je želio. Sve što jedan voćar na svim imanju inevestira od kupovine sadnica, podizanja voćnjaka, sistema za navodnjavanje, sistema protiv grada, mraza, mi podržavamo sa 30 odsto, uz sredstva koja smo im odobravali kao grantove", rekao je Pašalić

On je naglasio da situacija u voćarstvu jeste složena, ali je negirao kao netačne navode da Ministarstvo neće da razgovara sa voćarima.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti