Potvrđen status akreditacije BAS EN ISO/IEC 17020 za kompaniju MIBO Komunikacije

05.09.2022. 07:48 / Izvor: Akta.ba
mibo

Uspješno obavljeno nadzorno i ocjenjivanje u svrhu proširenja područja akreditacije prema standardu BAS EN ISO/IEC 17020.

U proteklom periodu obavljeno je redovno nadzorno ocjenjivanje, Inspekcijskog tijela (Laboratorija za verifikaciju mjerila) kompanije MIBO Komunikacije d.o.o. Sarajevo, tokom koga je obavljeno i ocjenjivanje radi proširenja akreditacije prema standardu BAS EN ISO/IEC 17020. Ocjenjivanje je obavljeno od strane Instituta za akreditiranje BiH.

"Kao rezultat ocjenjivanja, Institut za akreditiranje BiH je potvrdio status akreditacije, našu kompetentnost i kontinuirano proširenje znanja, te odobrio proširenje akreditacije na metodu inspekcije mjerila brzine na principu Dopplerovog efekta", potvrđeno je iz ove kompanije.

Kako je akreditacija jedini priznati način dokazivanja kompetentnosti i sticanja potpunog povjerenja u kvalitet i rezultate, time je uspjeh našeg Inspekcijskog tijela (Laboratorija za verifikaciju mjerila) i veći, obzirom da smo održavanjem i proširenjem akreditacije, ne samo potvrdili status u BiH, već smo automatizmom ušli u rang najeminentnijih laboratorija u Europi i šire u ovoj oblasti, saopćeno je iz MIBO Komunikacije d.o.o. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti