Potpora završetku započetih projekata bolničkih ustanova u HNŽ-u

09.09.2022. 12:32 / Izvor: Akta.ba
projekti

Ravnatelji zdravstvenih ustanova informirali su članove Vlade o tijeku realiziranja projekata koji se financiraju kreditom Saudijskoga fonda za razvitak, ali i o poteškoćama s kojima se susreću zbog snažnih poremećaja na tržištu i drastičnoga porasta cijena.

 Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica i ministar financija Adnan Faladžić održali su u petak sastanak s ravnateljima triju bolničkih ustanova iz HNŽ-a s kojima su razgovarali o realiziranju projekata i o poteškoćama s kojima se susreću.

Ravnatelji zdravstvenih ustanova informirali su članove Vlade o tijeku realiziranja projekata koji se financiraju kreditom Saudijskoga fonda za razvitak, ali i o poteškoćama s kojima se susreću zbog snažnih poremećaja na tržištu i drastičnoga porasta cijena. 

Premijer Herceg i ministri Opsenica i Faladžić i u ovoj su prigodi potvrdili kako su izgradnja i opremanje Klinike za dječje bolesti – Pedijatrije SKB-a Mostar, potom izgradnja, obnova i opremanje više odjela u Kantonalnoj bolnici dr. Safeta Mujića te dogradnja i opremanje novih odjela u Općoj bolnici Konjic projekti od iznimnoga značaja za sve građane županije te iskazali neupitnu potporu i spremnost da se zajedničkim naporima premoste sve poteškoće kako bi svi uspješno bili dovedeni do kraja.

''Poznato je kako je Vlada HNŽ-a u cijelosti na sebe preuzela kredit Saudijskoga fonda za razvitak u iznosu od 32 milijuna KM za izgradnju i obnovu svih triju bolnica u našoj županiji. Također, u lipnju smo javno iskazali spremnost za preuzimanje obveza oko dodatnoga kreditnog zaduženja u iznosu od 12 milijuna KM kako ne bih došlo do zastoja u izgradnji novih i opremanju postojećih kapaciteta u ove tri zdravstvene ustanove. Budući da su ključne procedure za realiziranje ovoga kredita u mjerodavnosti viših razina vlasti, zaključili smo kako je potrebno učiniti dodatni napor i zatražiti  povratnu informaciju hoćemo li te kada i u kojemu roku dobiti ova sredstva ili ćemo za završetak započetih objekata biti primorani iznalaziti alternativna rješenja'', istaknuo je nakon sastanka Herceg.

Ravnatelji Kvesić, Guzin i Lepara zahvalili su predstavnicima Vlade na razumijevanju i snažnoj potpori koju pružaju kako ovim konkretnim vitalnim projektima tako i unaprjeđenju i razvitku zdravstva u HNŽ-u uopće, istaknuvši da vjeruju kako će, unatoč svim poteškoćama i poremećajima na tržištu, uspješno završiti sve što je planirano, a od životne je važnosti na cjelokupno pučanstvo ne samo HNŽ-a nego svih prostora koji gravitiraju ovim zdravstvenim ustanovama, navode iz županijske vlade. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti