Grad Sarajevo izmijenio način dodjele Šestoaprilske nagrade

06.10.2022. 12:24 / Izvor: Akta.ba
gradsko vijeće

Gradsko vijeće Sarajeva je na jučerašnjoj sjednici usvojilo Odluku o uslovima i načinu dodjele "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva".

Gradsko vijeće Sarajeva je na jučerašnjoj sjednici usvojilo Odluku o uslovima i načinu dodjele "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva". 

Naime, nakon uočenih poteškoća s kojima se Odbor za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" susretao u procesu  primjene Odluke o uslovima i načinu dodjele "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj 28/19), predložena su određena rješenja te potreba donošenja nove odluke.

Tako je Gradsko vijeće Grada Sarajeva, nakon provedene javne rasprave, usvojilo Odluku o uslovima i načinu dodjele „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ kako je predložena te izmijenjena u skladu sa prihvaćenim amandmanima gradonačelnice i Komisije za izbor i imenovanja. 

U skladu sa usvojenom Odlukom, odnosno prihvaćenim amandmanima Komisije za izbor i imenovanja se, između ostalog, u jednoj godini mogu se dodijeliti najviše dvije Nagrade, bez obzira na oblast i bez obzira da li se radi o pojedinačnoj ili kolektivnoj Nagradi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti