Poduzetnik rođen u Njemačkoj, s adresom u Singapuru, otvorio novi objekat u Orašju

08.10.2022. 09:20 / Izvor: Akta.ba
maxhof

Poduzetnik Ivica Turza s trenutačnom adresom u Singapuru otvorio novosagrađeni objekt Maxhofa na prostoru Poduzetničke zone u Orašju.

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić i vlasnik tvrtke Maxhof Gruppe Ivica Turza svečanim su presijecanjem vrpce 06.10.2022. otvorili novosagrađeni objekt Maxhofa na prostoru Poduzetničke zone u Orašju.

Otvorenju su bili nazočni, uz ostale, ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Dragutin Živković, predsjednik Udruge poduzetnika Orašja Ivo Vincetić, gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić, te gospodarstvenici i poslovni suradnici Maxhofa iz Hrvatske i okolnih zemalja.

Maxhof Gruppe 100% je vlasnik i proizvođač brenda Maxhof, sitnih kućanskih aparata. Objekt se proteže na 3.200 m2 gdje su smještena uz ostalo proizvodni, skladišni i uredski prostori izgrađeni po svjetskim standardima. U tvrtki će posao naći, u prvoj fazi, 30-tak djelatnika jer namjera im je, poručio je Turza, proširiti posao na cijelo europsko tržište.

U povodu otvorenja objekta prigodne su riječi uputili predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić i poduzetnik Ivica Turza s trenutačnom adresom u Singapuru.

"Drago mi je što je Maxhof ponikao baš u Orašju jer ima potencijala za gospodarski razvoj. Ovo je samo prvi korak što hoćemo stvoriti, a to je u prvom redu kvalitetna radna mjesta kako bi mladi ostajali u rodnom kraju. Zaposlit ćemo mlade sa završenim fakultetom kako bi se uvjerili da iz Posavine mogu surađivati jednako dobro i sa Njemačkom, Australijom, Singapurom i Kinom", poručio je Turza te istaknuo odličnu suradnju sa županijskim i institucijama Grada Orašja.

maxhof

 

Zadovoljstvo otvorenjem novog gospodarskog subjekta izrazio i predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić, čime je, kazao je, još više upotpunjena Poduzetnička zona u Orašju, i time potvrđen kao prostor pogodan za investiranje i ulaganje.

Podsjetimo, Akta.ba je najavila ovaj projekat 2019. godine. Ivica Turza, vlasnik Maxhof Gruppe, poduzetnik je svjetskog kalibra. Radi se o menadžeru jednog američkog investicijskog fonda zadužen za tržište Dalekog istoka sa sjedištem u Singapuru. Rođen je u Njemačkoj, posljednjih godina živi u Singapuru, gdje radi na istočnoazijskom tržištu, ima kompanije u Švicarskoj i Singapuru. Dugo godina se bavi proizvodnjom i distribucijom kućanskih aparata i ne krije zadovoljstvo započetim biznisom u Orašju. 

Iz ove kompanije je tada za naš portal rečeno da Turza koristi svaku priliku da promovira Orašje, a ovakav način rada daje mu za pravo da svojim poslovnim partnerima u Kini i Singapuru preporuči da dođu i investiraju u BiH.

mahof

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti