BH Pošta obilježava Svjetski dan pošte pod motom "Pošta za planetu"

09.10.2022. 08:40 / Izvor: Fena
bh pošta

JP BH Pošta obilježava Svjetski dan pošte čija je tema ove godine "Pošta za planetu".

JP BH Pošta obilježava Svjetski dan pošte čija je tema ove godine "Pošta za planetu".

BH Pošta kao dugogodišnja članica Svjetskog poštanskog saveza, prema riječima direktora Službe marketinga Edisa Đerzića, nizom aktivnosti obilježava Svjetski dan pošte, 9. oktobar i tim povodom su danas u Sarajevu upriličili druženje s građanima kojima su predstavili svoje usluge.

U okviru tih aktivnosti, kako je dodao, organizovali su i posjete učenika srednjih i osnovnih škola i upoznali ih sa poštanskom tehnologijom i putevima kojim pošiljke prolaze od pošiljaoca do primaoca.

"BH Pošta je prva kompanija u BiH koja je intenzivno počela uvoditi hibridna i električna vozila u tehnološkom i dostavnom procesu. Ta vozila posebno su značajna u borbi za smanjenje štetnih čestica u zraku čiji je dugoročni cilj i zaštita životne okoline", naveo je Đerzić.

Posjetioci su danas mogli vidjeti i neka od dostavnih hibridnih vozila BH Pošte.

Svjetski dan pošte je za BH Poštu posebno važan, jer tada, kako kažu, slave svoju profesiju i prezentuju ono što već godinama rade, te se trude naglasiti važnost poštanskog sektora u svakodnevnom životu ljudi i njihovom poslovanju. Posebno im je značajan doprinos pošte društvenom i ekonomskom, ali i ekološkom razvoju zemlje.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana pošte "Pošta za planetu" znači i da pošte u svijetu ulažu ogromne napore da poštanske usluge stignu i do najnedostupnijijh mjesta na planeti.

Svjetski poštanski savez osnovan je 9. oktobra 1874. godine, a pošte širom planete ovaj datum obilježavaju različitim svečanostima nastojeći naglasiti ulogu i aktivnosti poštanskih operatera u društvu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti