U BiH stigla nova trgovinska savjetnica austrijske ambasade

14.10.2022. 10:56 / Izvor: Akta.ba
prijem advantage austria

Povodom smjene rukovodstva ureda Trgovinskog savjetnika Austrijske ambasade održan novi Austrian Business Circle.

Povodom smjene rukovodstva ureda Trgovinskog savjetnika Austrijske ambasade, ali i održane Privredne misije na temu "Metalna i drvna industrija u Bosni i Hercegovini“ u Sarajevu je sinoć održan novi Austrian Business Circle.

Martha Suda, nova trgovinska savjetnica, kao domaćin prijema povodom privredne misije, obratila se prisutnim predstavnicima kompanijama.

"Bosna i Hercegovina i Austrija imaju veoma snažnu ekonomsku saradnju. Savršen primjer za to je osam austrijskih kompanija i iz metalskog i drvnog sektora koje su u okviru Privredne misije na temu "Metalna i drvna industrija u Bosni i Hercegovini“ upoznale potencijalne poslovne partnere među bh. kompanijama. Za 20 dana koliko sam ovdje, upoznala sam mnoge mogućnosti koje postoje u ovoj zemlji. Moj cilj je animirati i motivirati austrijske kompanije da dođu i pokrenu svoj posao ovdje", poručila je Martha Suda, trgovinska savjetnica austrijske ambasade. 

prijem advantage austria

 

Na kraju, zahvalila se svom timu na informacijama koje je dobila po dolasku u našu zemlji i izrazila uvjerenje da će zajedno u narednim godinama realizovati nevjerovatne projekte.

Inače, u okviru pomenute privredne misije održano je preko stotinu poslovnih sastanaka između bosanskohercegovačkih i austrijskih kompanija na temu metalne i drvne industrije.

Austrijske kompanije su tražile dobavljače iz sektora obrade metala koji mogu ponuditi kompletna rješenja za proizvode od čelika i inoxa, kompanijama koje se bave obradom aluminijuma, zatim  trgovcima drvih proizvoda, trgovcima građevinskog materijala, ali potencijalne investitore te nove klijente. 

privredna misija

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti