Nelt otvorio Candy Factory u Angoli

27.10.2022. 08:42 / Izvor: Akta.ba
nelt

Fabrika slatkih proizvoda Candy Factory, čiji je suvlasnik kompanija Nelt LDA, članica srpske Nelt Grupe iz Beograda, svečano je otvorena u Luandi, u Specijalnoj ekonomskoj zoni.

Fabrika slatkih proizvoda Candy Factory, čiji je suvlasnik kompanija Nelt LDA, članica srpske Nelt Grupe iz Beograda, svečano je otvorena u Luandi, u Specijalnoj ekonomskoj zoni.

Zvaničnom događaju prisustvovao je veliki broj zvanica iz Angole i Evrope, uključujući i ministra industrije i trgovine Victora Fernandesa, koji je zajedno sa suvlasnicima simbolično presjekao vrpcu nove fabrike.

"Investicije u novu fabriku su preko 20 miliona eura. Trenutno zapošljavamo 90, a očekujem da će za dvije godine posao u fabrici pronaći preko 150 radnika. Sa proizvodnim kapacitetom od 6.700 tona godišnje, dnevna proizvodnja brzo će premašiti 15 tona bombona, lizalica i žvaka", izjavio je izvršni potpredsjednik Nelt grupe za afrička tržišta.

Nelt Grupa na svim tržištima Afrike na kojima posluje nastoji da implementira inovacije i savremene tehnologije, kako bi ostvarila vrhunski kvalitet usluga i poslovanja.

nelt

"Candy Factory ima ambiciju da bude nacionalno i regionalno prepoznata kao kompanija koja proizvodi angolske brendove. Vjerujem da ćemo snažno uticati na rast kategorije bombona, lizalica i žvaka, i da ćemo ubrzo preuzeti vodeću ulogu u ovoj kategoriji sa 20% tržišnog udjela", najavila je Milena Kiselički, direktorica operacija i razvoja Candy Factory.

Nelt je u saradnji sa lokalnom partnerskom kompanijom Oxbow i uz svesrdnu pomoć Vlade i razvojnih agencija Angole, realizovao ovaj greenfield projekt u roku od tri godine. 

nelt

Nelt Grupa posluje u Angoli, Zambiji i Mozambiku, gdje zapošljava preko 500 ljudi. Bavi se distribucijom svojih brendova Neoplanta i Fabrika dječije hrane i proizvoda globalno prepoznatih korporacija, kao što su P&G, Mars, Nestle, Colgate, Heineken, SC Johnson, Dr Oetker, Ferrero, Beiersdorf i druge.

Globalno, Nelt Grupa se sastoji od 18 kompanija koje posluju na 12 tržišta u Evropi i Africi sa 4.500 zaposlenih i godišnjim prometom od preko 1 B EUR.

nelt angola

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti