Zabava povodom otvaranja novog DWELT razvojnog centra u Sarajevu

27.10.2022. 09:28 / Izvor: Akta.ba
delt
OTVORI GALERIJU

DWELT, domaća IT startup kompanija sa sjedištem u Banja Luci, zvanično je otvorila svoj drugi razvojni centar u Importanne centru u Sarajevu.

DWELT, domaća IT startup kompanija sa sjedištem u Banja Luci, zvanično je otvorila svoj drugi razvojni centar u Importanne centru u Sarajevu. Brz rast kompanije paralelno povećava potrebu za zapošljavanjem novih kvalitetnih IT stručnjaka.

Cilj im je izgradnja sarajevskog "core" tima i podržavanje lokalnih profesionalaca koji su kvalifikovani i zainteresovani da ih prate u daljem rastu.

"Vrlo sam uzbuđen radi pokretanja razvojnog centra Sarajevo i izuzetno sam zahvalan na prijatnom gostoprimstvu u proteklih nekoliko mjeseci otkako smo se odlučili za ovaj korak. U ponedeljak smo ozvaničili otvaranje DWELT razvojnog centra u Sarajevu druženjem sa predstavnicima lokalnog IT ekosistema, uz dobru žurku i pozitivnu atmosferu", ističe Stefan Krneta, osnivač DWELT-a.

dwelt

U proteklih 5 godina poslovanja, DWELT je od lokalnog startup-a i ideje o digitalnoj transformaciji zastarjelog "utility" sektora dostigao nivo gdje dobija term sheet kao BiH startup od velikog njemačkog korporativnog investicionog fonda koji ulaže u inovativne ideje sa velikim potencijalom u sektoru energetike. Ovo je rezultat činjenice da su prepoznati i vidljivi na svim velikim događajima i sajmovima za startup-ove i energetiku širom Evrope, u čijoj osnovi stoji tehnološki kvalitetan softverski proizvod sa velikim potencijalom ne samo na evropskom, već i na globalnom tržištu.

Glavni cilj jeste da grade nešto jedinstveno i postojano u našoj zemlji, organizaciju koja će ostaviti svoj trag u tehnološkom aspektu i što će uticati na razvoj lokalnog tehnološkog i startup ekosistema. DWELT trenutno broji 35 razvojnih inženjera i 4 zaposlena u biznis domeni u dva razvojna centra. Od početka godine, timu se pridružilo 9 novih zaposlenih.

U ovom trenutku imaju 10 otvorenih pozicija za Backend i Frontend developere, a plan za iduću godinu je da se taj broj zaposlenih u Sarajevu utrostruči. Trenutno aktivno zapošljavaju u novom sarajevskom razvojnom centru, biografiju možete da pošaljete na career@dwelt.net.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti