Bivša košarkašica prva žena na čelu Vlade: Amra Mehmedić će biti nova premijerka ZDK

11.11.2022. 11:27 / Izvor: Akta.ba
Amra Mehmedić

Predsjedništvo stranke "Bosanskohercegovačka inicijativa - Kasumović Fuad" donijelo je odluku kako će premijerka Vlade Zeničko-dobojskog kantona biti Amra Mehmedić.

Predsjedništvo stranke "Bosanskohercegovačka inicijativa - Kasumović Fuad" donijelo je odluku kako će premijerka Vlade Zeničko-dobojskog kantona biti Amra Mehmedić, potvrdio je za “072info” Fuad Kasumović, lider BHI-KF.

Inače, Mehmedić je trenutna pomoćnica gradonačelnika za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem.

Ovo će biti prvi put da na čelu vlade ovog kantona sjedi žena. Rođena je u Zenici, gdje završava Opću gimnaziju. U Americi je diplomirala ekonomiju i finansije, a potom i magistrirala.

Iza sebe ima uspješnu košarkašku karijeru, koja je trajala skoro dvije decenije. Uposlenik je Gradske uprave, gdje uspješno realizira brojne projekte koji unapređuju privredu grada, a 2019. godine primljena je u Košarkašku kuću slavnih američkog Univerziteta "St. Joseph", što je veliko, svjetsko, priznanje za njen dugogodišnji rad i trud u svijetu sporta, ali i potvrda da se bh. talenti itekako cijene u svijetu.

Također, Mehmedić je bivša košarkašica Čelika i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Ona je osoba koja može stabilizirati kanton i smatram daje prilična za tu poziciju", izjavljivao je ranije Fuad Kasumović kada je još Nezavisni blok predlagao Mehmedićevu za premijerku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti