U akciji "Auto-otpad 2022" oduzeta polovna vozila i autodijelovi u vrijednosti 160 hiljada KM

11.11.2022. 13:53 / Izvor: Akta.ba
autodijelovi

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Mostar, u operativnoj akciji kodnog naziva "Auto-otpad 2022" na nekoliko lokacija oduzeli su polovna vozila i ostale autodijelove.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Mostar, u operativnoj akciji kodnog naziva “Auto-otpad 2022” na nekoliko lokacija oduzeli su polovna vozila i ostale autodijelove u vrijednosti od oko 160.000 KM.

Cilj akcije je kontrola prometa i porijekla strane robe u poslovnim subjektima, a predmet su bili auto-otpadi, odnosno vozila i dijelovi za automobile, koji nisu prošli odgovarajuću carinsku proceduru.  

Na području više gradova izvršene su provjere na osam lokacija, a tom prilikom su na šest lokacija pronađene određene nepravilnosti koje su rezultirale oduzimanjem 16 polovnih privatnih automobila i određene količine autodijelova za vozila, bez vjerodostojne dokumentacije o njihovom porijeklu. 

Prema preliminarnoj procjeni, ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 160.000 KM. Za utvrđene nezakonitosti, protiv počinilaca istih će biti provedeni postupci u skladu sa važećim prekršajnim zakonodavstvom. 

U okviru poduzimanja mjera, radnji i aktivnosti prilikom provođenja ove operativne akcije korištena je specijalizirana oprema i vozila donirana UIO od strane Ambasade SAD putem Programa EXBS - saopćeno je iz UIO BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti