Premijerka BPK Goražde Aida Obuća podnijela ostavku

15.11.2022. 11:22 / Izvor: Fena
bpk

Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća danas je podnijela ostavku na tu funkciju.

Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća danas je podnijela ostavku na tu funkciju.

U poruci upućenoj građanima, Obuća je navela da je cjelokupno svoje djelovanje tokom proteklog, kako je navela, uspješnog ali jednako turbulentnog mandata, nastojala oblikovati u interesu svakog građanina i doprinijeti poboljšanju i razvoju kvalitete života u BPK Goražde.

Ocijenila je da je tim Vlade BPK Goražde u proteklom mandatu opravdao povjerenje građana i svojim djelovanjem učinio historijske iskorake za ovaj kanton.

"Tim putem progresa koliko god zahtjevno bilo, uvijek sam svoje djelovanje i postupanje, kako dolikuje mojoj struci i položaju, bazirala na načelu zakonitosti a u skladu sa najvišim principima demokratije. Tako postupam i u ovom slučaju. Poštujući normative propisane u članu 10. stav (5) Zakona o Vladi BPK Goražde, svoj mandat premijera dajem na raspolaganje skupštini te prihvatam mandat zastupnice svih onih koji moju podršku trebaju, bili oni glasači Stranke demokratske akcije ili ne", poručila je Obuća.

Ona je danas zajedno sa ostalim novoizabranim zastupnicima preuzela mandat u Skupštini BPK te na konstituirajućoj sjednici koja je u toku položila svečanu zakletvu.

U dosadašnjem dijelu sjednice imenovane su privremene komisije Skupštine BPK, a na zahtjev Kluba SDA uslijedila je pauza prije konstituisanja klubova naroda i izbora skupštinskog rukovodstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti