Višković opet ministar u RS: Imaće fokus na dva nova segmenta

23.11.2022. 11:23 / Izvor: N1
rs

Mandat za sastav nove Vlade RS Milorad Dodik danas je i zvanično dodijelio Radovanu Viškoviću (SNSD), dosadašnjem premijeru ovog entiteta.

Mandat za sastav nove Vlade RS Milorad Dodik danas je i zvanično dodijelio Radovanu Viškoviću (SNSD), dosadašnjem premijeru ovog entiteta.

Podsjetimo, tokom jučerašnjeg susreta Dodika sa predstavnicima parlamentarnih stranaka utvrđena je većina za sastavljanje nove vlade.

Odluka o imenovanju Viškovića već je upućena u NSRS.

"Višković je iskazao sposobnost u kompleksnim okolnostima. To me motivisalo, cijeneći kompleksnost prisutnih okolnosti, trebat ćemo vladu koja će dati odgovore na njih", saopštio je danas Dodik.

On će, nastavio je, od Vlade RS tražiti da, uvažavajući skupštinsku većinu, obezbijedi da značajan broj ministara radi na jačanju institucija i odgovoru na političke izazove, kao i socijalna pitanja i energetsku bezbjednost i otvorenost RS.

Danas je finanasijska situacija RS je dosta stabilna, dodao je Dodik, ali može biti ugrožena događajima iz okruženja koja se mogu preliti i na ovaj entitet.

Višković se zahvalio Dodiku, sa kojim je, kako kaže, 20 godina radio bez ijednog problema. Bilo im je, naglasio je, dovoljno da se pogledaju kako bi znali šta ko treba da radi.

"Obično svagdje u svijetu predsjednici vlada su krivi za sve i svašta. Ne dešava se često, pogotovo u izazovnim vremenima, da ponovo dobijete povjerenje", započeo je SNSD-ov čelnik.

U velikoj mjeri je, kaže, u svojim ciljevima uspio u protekle četiri godine.

"Rekli smo da ćemo raditi na povećanju BDP-a, na smanjenju nezaposlenosti, povećanju socijalnih davanja, plata i penzija, investicija.. Sad stojim ispred građana RS i mogu s ponosom reći da smo skoro sve ovo uspjeli da uradimo i ispunili sva obećanja koja smo dali", saopštio je.

To će, dodao je, ostati njegovi prioriteti i u novom mandatu. Tome je dodao i dva nova cilja – socijalno pravednije društvo i demografski održivo društvo.

Višković obećava kako će, još u prvim danima nove Vlade RS, upravo na ova dva segmenta biti stavljena najveća pažnja.

"Neću imati milosti prema onima koji ne izvršavaju svoje obaveze", dodao je Višković kada je u pitanju novi saziv.

Očekuje da će entitet RS vladu dobiti već u prvim sedmicama decembra. Podcrtao je – ništa neće raditi bez konsultacija sa predsjednikom entiteta, Miloradom Dodikom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti