Završena kontrola: Mljekari moraju sniziti veleprodajnu cijenu mlijeka

24.11.2022. 14:01 / Izvor: Alternativna televizija
marže

Inspekcija je završila kontrolu mljekara u Republici Srpskoj i utvrđeno je da se nisu pridržavali uredbi o visini marži.

Inspekcija je završila kontrolu mljekara u Republici Srpskoj i utvrđeno je da se nisu pridržavali uredbi o visini marži.

Njima su izrečene kazne i rješenjima im je narađeno da snize veleprodajnu cijenu mlijeka. 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je, u cilju sprečavanja nekontrolisanog povećanja cijena osnovnih životnih namirnica, prošle sedmice izdao nalog da se na raspolaganje stave svi raspoložovi kapaciteti Inspektorata Srpske i izvrši kontrola cijena u maloprodaji i veleporodaji,

Kontrola poštovanja propisa pri formiranju cijena osnovnih životnih namirnica u Srpskoj, pored tržnih centara, proširena je i na mljekare u kojima su inspektori počeli da češljaju knjige kako bi utvrdili da li i kod njih ima određenih odstupanja pri krojenju cijena.

Glavni tržišni inspektor Radivoje Gavrić rekao je da su inspektori ušli u sve mljekare u Srpskoj polovinom prošle sedmice kako bi utvrdili šta se dešava kada je u pitanju formiranje njihovih cijena.

"Utvrdićemo šta se dešava u mljekarama, kakve su otkupne i veleprodajne cijene, odnosno na bazi čega su one formirane. Prekontrolisaćemo u njihovim knjigama sve stavke vezane za cijene, jer i oni moraju poštovati propise pri formiranju cijena, odnosno imaju određenu maržu koja je izražena u procentima", rekao je Gavrić ranije za “Glas Srpske”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti