Sindikalisti iz HNŽ-a najavili prosvjedni skup

07.12.2022. 11:50 / Izvor: Akta.ba
HNŽ

Prosvjedni skup održat će se iza Gradske Vijećnice u utorak u 12.30 sati.

Koordinacija sindikata korisnika proračuna Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) oglasila se priopćenjem za javnost u kome izražava ogorčenost zbog "nedostatka komunikacije i ne usvajanja sindikalnog zahtjeva o jednokratnoj novčanoj pomoći u iznosu od 1080 KM", te je najavila prosvjedni skup za utorak, 13. prosinca, u 12.30 sati iza Gradske vijećnice u Mostaru.

"Nakon održanoga jednosatnoga štrajka upozorenja, a nakon što se Vlada HNŽ-a oglušila i nije usvojila zahtjeve sindikata prisiljeni smo svoja prava tražiti na ulici", poručili su sindikalisti.

Iz Koordinacije sindikata ističu kako je jasno da Vlada ne želi usvojiti njihove te da će iz toga razloga održati 13. prosinca dvosatni prekid rada i izlazak na ulice.

Prosvjedni skup održat će se iza Gradske Vijećnice u utorak u 12.30 sati, odakle kreće prosvjedna šetnja Bulevarom, Ulicom kneza Mihaila Viševića Humskog/Liska ulicom, preko Rondoa do zgrade Vlade HNŽ-a.

Inače, Koordinaciju sindikata korisnika proračuna HNŽ-a čine sindikati osnovnih i srednjih škola HNŽ-a koje nastavu izvode na hrvatskom i bosanskom jeziku, te Sindikat državnih službenika i namještenika u HNŽ-u.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti