Povećana naknada za topli obrok u institucijama Brčko distrikta BiH

08.12.2022. 12:34 / Izvor: Akta.ba
TOPLI OBROK

Skupština Brčko distrikta BiH na sjednici održanoj u četvrtak usvojila je izmjene Zakona o porezu na dohodak, kojima je povećan maksimalan iznos neoporezivog dijela toplog obroka sa sedam na deset maraka.

Skupština Brčko distrikta BiH na sjednici održanoj u četvrtak usvojila je izmjene Zakona o porezu na dohodak, kojima je povećan maksimalan iznos neoporezivog dijela toplog obroka sa sedam na deset maraka.

"Usvojene su i izmjene Zakona o plaćama zaposlenih u tijelima javne uprave i institucijama Distrikta, kojim je visina toplog obroka povećana s pet na osam maraka", priopćeno je iz Skupštine Distrikta.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić kazao je da je, razmatrajući ove zakone, Skupština donijela zaključak kojim je pozvala rukovoditelje pravnih osoba koje formira Brčko da visinu toplog obroka za zaposlene usklade s visinom toplog obroka u tijelima javne uprave i institucijama Distrikta, a početak primjene ovih izmjena zakona je od prvog siječnja 2023. godine.

Istaknuo je da će nastavak sjednice biti 21. prosinca, te da bi do tada trebao biti usvojen proračun Distrikta za 2023. godinu.

Skupština je usvojila i Financijski plan Razvojno-garantnog fonda Brčkog za 2023. godinu i Zaključak u svezi s formiranjem hospicija po kojem će skupštinsko Povjerenstvo za proračun, kao svoj amandman na proračun za 2023. godinu, predložiti izdvajanje 100.000 maraka za ove namjene.

Na znanje su primljena izvješća o reviziji financijskog poslovanja Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove, Skupštine Distrikta i Odjela za obrazovanje za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine, kao i Izvješće o reviziji financijskih izvješća „Radio Brčko“ na dan 31. prosinca 2021. godine.

"Dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović tvrdi da je došlo do zlouporaba proračunskih sredstava kada je u pitanju plaćanje računa za mobilne telefone u institucijama, te da će tražiti da se ukine takva praksa", navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti