UPUĆEN U SKUPŠTINSKU PROCEDURU

Vlada BPK utvrdila izmjene i dopune finansijskog plana ZZO BPK za 2022. godinu

23.12.2022. 08:12 / Izvor: Akta.ba
Skupština

Vlada BPK Goražde na jučerašnjoj 3. redovnoj sjednici razmatrala je i nije imala primjedbi na prijedlog Izmjena i dopuna finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde za 2022. godinu.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na jučerašnjoj 3. redovnoj sjednici razmatrala je i nije imala primjedbi na prijedlog Izmjena i dopuna finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde za 2022. godinu, koji je upućen u dalju skupštinsku proceduru.

Navedenim izmjenama, Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde za 2022.godinu utvrđen je u iznosu od 22.084.416,00 KM, a osim uravnoteženja prihoda i rashoda ostvarenih u ovoj godini, njime su odlukom Upravnog odbora Zavoda utvrđena i sredstva za finansiranje jednokratne pomoći uposlenicima u javnih zdravstvenim ustanovama BPK Goražde.

Utvrđen je i Prijedlog odluke o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period januar-mart 2023.godine, koji je takođe upućen Skupštini BPK Goražde na razmatranje.

Vlada je usvojila Program i Odluku kojom se prema postupku i načinu utvrđenim Zakonom o finansijskoj konsolidaciji i restruktuiranju javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH odobrava finansijska konsolidacija i restruktuiranje u JZU Kantonalnoj bolnici Goražde. Finansijska konsolidacija sa odobrenim sredstvima Vlade Federacije u iznosu od 1.500.000 KM obavit će, kako je naznačeno, u periodu od tri godine.    

Na današnjoj sjednici usvojene su i odluke o odobravanju projekata javnih zdravstvenih ustanova s područja BPK Goražde za nabavku medicinske i dijagnostičke opreme neophodne za njihovo normalno funkcionisanje, po Programu utroška sredstava Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice na ekonomskom kodu- Kapitalni transferi za zdravstvo. Sredstva u ukupnom iznosu od 69.000 KM odobrena su za četiri projekta Kantonalne bolnice Goražde koji se odnose na: nabavku  CTG aparata za porođajni odjel, aparata za sluh za potrebe ORL, medicinskog aparata – Bilirubinometar za potrebe pedijatrije, te nabavku Biohemijskog analizatora. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti