Uputio inicijativu

Čampara zatražio da se umanje računi za grijanje građana Sarajeva za decembar

11.01.2023. 11:31 / Izvor: Akta.ba
grijanje

Uputio je inicijativu da se od KJKP "Toplane-Sarajevo" d.o.o. hitno zatraži da na osnovu podataka o utrošku prirodnog gasa izvrši umanjenje računa usluga centralnog grijanja za građane za decembar.

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara (NiP) uputio je inicijativu da se od KJKP "Toplane-Sarajevo" d.o.o. hitno zatraži da na osnovu podataka o utrošku prirodnog gasa kao osnovnog energenta za proizvodnju toplotne energije u mjesecu decembru i evidentnih odstupanja od planiranih utrošenih sredstava, izvrši umanjenje računa usluga centralnog grijanja za građane za navedeni mjesec, a sve u saradnji sa resornim kantonalnim ministarstvom.

Kao obrazloženje je naveo sljedeće: 

"Imajući u vidu činjenicu da su tokom mjeseca decembra 2022. godine, dnevne temperature spoljnog vazduha bile iznad prosjeka, što je rezultiralo manjim utroškom svih energenata za zagrijavanje svih objekata u Kantonu Sarajevo, resorno ministarstvo u saradnji sa KJKP Toplane potrebno je da osmisli modalitet koji će omogućiti umanjenje računa za domaćinstva, posebno iz razloga što je cijena grijanja za mjesec decembar već bila poskupljena, dok stvarnog utroška nije bilo zbog vremenskih uslova", napisao je Čampara.

grijanje

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti