Planiran novac

Uskoro bi se trebala obnoviti devastirana autobusna stajališta u Mostaru

12.01.2023. 14:12 / Izvor: Akta.ba
mostar

Autobusna stajališta u Gradu Mostaru koja su bila devastirana uskoro bi se trebala potpuno obnoviti, priopćeno je iz Grada Mostara.

Autobusna stajališta u Gradu Mostaru koja su bila devastirana uskoro bi se trebala potpuno obnoviti, priopćeno je iz Grada Mostara.

"Naime, svojevremeno je Grad Mostar potpisao ugovore s pojedinima oglašivačima, a po ugovornim obvezama oni su zauzvrat trebali postaviti, održavati i popravljati oštećena autobusna stajališta, zajedno s reklamnim panoima koji se nalaze na tim stajalištima", navodi se u priopćenju.

Kako ističu iz Grada Mostara, zbog kasnije pojave nelegalnih oglašivača na različitim mjestima, oglašivači koju su trebali uredno održavati i popravljati ona autobusna stajališta koja su oštećena prestali su izvršavati svoje ugovorom preuzete obveze.

Grad je potom tužio te oglašivače, a jedan od dugogodišnjih sudskih sporova s jednim oglašivačem skoro je riješen dogovorom i međusobnim povlačenjem tužbe, te su se sada stvorili pravni preduvjeti da Grad Mostar sam pristupi popravci i uređenju te izgradnji novih autobusnih stajališta.

Određeni iznos financijskih sredstava Grad Mostar već je za tu namjenu planirao u Nacrtu proračuna za 2023. godine, a aktivnostima na popravci, uređenju te izgradnji novih autobusnih stajališta s nadstrešnicama krenut će čim se usvoji Proračun za 2023. 

Osim toga razmišlja se i opremanju tih stajališta monitorima na kojima će se vidjeti kada koji autobus dolazi i gdje je njegovo sljedeće stajalište, sve bitne informacije kako bi gradski prijevoz bio što kvalitetniji kako bi se rasteretile ulice od parkiranja koje nije prijeko potrebno, stoji u priopćenju Grada Mostara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti