U NASELJU HRASNO

U Sarajevu pukao toplovod, više od hiljadu građana bez grijanja

01.02.2023. 11:39 / Izvor: Fena
toplane

U Sarajevu je došlo do pucanja cijevi na toplovodu u naselju Hrasno te su građani sa tog područja ostali bez centralnog grijanja.

U Sarajevu je došlo do pucanja cijevi na toplovodu u naselju Hrasno te su građani sa tog područja ostali bez centralnog grijanja, potvrdili su Feni iz KJKP "Toplane - Sarajevo".

"Obavještavamo korisnike centralnog grijanja na adresama Džamijska 2, 4 i 6, Porodice Ribar 2, 4-6, 8-10, 89-91, 93-95 i 97-99, Azize Šačirbegović 5, Aleja Lipa od 50 do 55 te od 57 do 66, da je u toku jučerašnjeg dana došlo do pucanja cijevi i curenja tehnološke vode na toplovodu", ističu iz Toplana Sarajevo.

Iz ovog preduzeća navode da se radi o velikom kvaru te da saniranje kvara otežavaju instalacije gasa i struje koje se nalaze u toplovodu.

"Dežurne ekipe KJKP "Toplane - Sarajevo" su od juče, odnosno od momenta kvara kao i čitavu proteklu noć na terenu i trude se da u najkraćem mogućem roku otklone problem. Završetak radova na otklanjanju kvara na toplovodu se očekuje u poslijepodnevnim satima, nakon čega će doći do normalizacije u snadbijevanju toplotnom energijom potrošača na navedenim adresama", istakli su iz Toplana.

Iz KJKP "Toplane - Sarajevo" mole korisnike za razumijevanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti