Nakon 27 godina

Vladimir Usorac više neće biti čelni čovjek mljekara RS

09.02.2023. 10:27 / Izvor: Akta.ba
vladimir usorac

Nakon 27 godina predsjedavanja Udruženjem mljekara Republike Srpske, Vladimir Usorac više neće biti čelni čovjek ove grupacije s najvećom prosječnom proizvodnjom po kravi u BiH.

Nakon 27 godina predsjedavanja Udruženjem mljekara Republike Srpske, Vladimir Usorac više neće biti čelni čovjek ove grupacije s najvećom prosječnom proizvodnjom po kravi u BiH, a koja iznosi preko 7.100 litara mlijeka u standardnoj laktaciji.

Kako je potvrdio u razgovoru za Agroklub, nepune tri decenije borio se za bolji status proizvođača kako u RS, tako i Bosni i Hercegovini, a tokom savjetovanja mljekara, koje je najavljeno za kraj februara, biće izabrano tijelo za izbore u ovom udruženju, no njegova kandidatura će izostati.

"Imaćemo izbore u martu, gdje ću se ja razdužiti. Ne želim se više nervirati. Niko ovdje od vlasti ne zna ništa o poljoprivredi, od njih 160 u ministarstvu nijedan nije držao kravu, hranio krmaču i slično. Nemam ja s njima šta više pričati. Oni će upropastiti sve, za pet godina neće biti ništa od poljoprivrede", kaže Usorac.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti