TRAŽE BRISANJE TEKSTOVA

Ihtijarević angažovao advokate, traže da Akta.ba ukloni tekstove o njemu

09.02.2023. 13:00 / Izvor: Akta.ba
ihrijarević

Redakciji portala Akta.ba stigao je dopis od advokata koje je opunomoćio Haris Ihrijarević.

Nakon što smo proteklih dana objavili i prenijeli nekoliko teksta o Harisu Ihtijareviću, vlasniku kompanije "Gliese 581g" koja je izgubila licencu za McDonald’s u BiH, redakciji portala Akta.ba obratili su njegovi advokati.

Advokati Nina Kisić i Goran Dragović u dopisu, uz punomoć Harisa Ihtijarevića, reaguju na tekstove njihovog klijenta.

"U predmetnim tekstovima su izneseni navodi koji dovode u pitanje integritet ličnosti našeg klijenta, lični život istog, ali i druga prava njegove ličnosti. Između ostalog, izneseni su navodi koji nisu istiniti, te će u vezi istih biti poduzete druge mjere predviđene zakonima i pozitivnim pravnim propisima na snazi u Bosni i Hercegovini", navode.

Advokati, između ostalog, u zahtjevu traže uklanjanje sadržaja koji povređuje "integritet ljudske ličnosti našeg klijenta, ali i drugih njegovih prava".

Dalje navode da će biti preduzete druge mjere, predviđene zakonima i pozitivnim pravnim propisima na snazi u Bosni i Hercegovini.

"Jedino što je zasigurno tačno jeste činjenica da, usljed novonastale situacije, u kojoj se našao naš klijent radnjama drugih lica, slijede brojni sudski postupci, pred domaćim i međunarodnim sudovima, kako parnični", navode.

Drugim riječima, Ihtijarević preko advokata traži da se uklone tekstovi o njemu i prijeti tužbom. S druge strane, advokati nisu poslali demantij na objavljene tekstove niti su negirali bilo kakve navode. 

Podsjetimo, nakon izlaska na vidjelo brojnih malverzacija s poslovnim prostorima Ihrijarević se povukao i nestao. McDonald’s preko suda traži da sudsku mjeru kako se više ne bi brukao brend, a sprema se milionska tužba pred međunarodnim trgovačkim sudom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti