Vlada dopunila odluku

Izmještanje i zaštita elektroenergetskih objekata na poddionici Tarčin-Ivan

16.02.2023. 11:15 / Izvor: Akta.ba
Struja

Vlada FBiH dopunila Odluku o osnivanju prava služnosti na eksproprisanom zemljištu u korist JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, dopunila Odluku o osnivanju prava služnosti na eksproprisanom zemljištu u korist JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, podružnica Elektrodistribucija Sarajevo u svrhu izgradnje autoceste na trasi Koridora Vc, dionica Tarčin - Konjic.

Dopuna se odnosi na 28 katastarskih čestica, od kojih su tri na području Tarčina, a ostale na području Raštelice.

Dopuna Odluke bila je potrebna kako bi na trasi autoceste na dionici Tarčin - Konjic, poddionica Tarčin - Ivan, bili omogućeni izmještanje i zaštita elektroenergetskih objekata.

Naime, kako je obrazloženo, pošto je došlo do izmjene urbanističke saglasnosti, bilo je potrebno i dati saglasnost da se na parcelama na kojima je izmjena planirana upiše pravo služnosti u korist Elektroprivrede BiH, podružnica Elektrodistribucija Sarajevo. Na ovaj način ovo preduzeće može nesmetano koristiti pristup novim parcelama, radi izmještanja i zaštite 10(20) kV elektroenergetskih objekata na trasi autoceste Koridor Vc, dionica Tarčin - Konjic.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti