PORIJEKLOM IZ KINE

Zabranjen uvoz zdravstveno neispravne pošiljke dodatka prehrani "Fuel EZ"

28.02.2023. 12:16 / Izvor: Akta.ba
fuel

Federalna sanitarna inspekcija na graničnom prijelazu Aerodrom je 24. februara zabranila uvoz pošiljke dodatka prehrani "Fuel EZ" porijeklom iz Kanade.

Federalna sanitarna inspekcija na graničnom prijelazu Aerodrom je 24. februara zabranila uvoz pošiljke dodatka prehrani "Fuel EZ" porijeklom iz Kanade.

Prilikom redovnog inspekcijskog nadzora nad uvozom životnih namirnica i hrane, utvrđeno je da je istekao rok upotrebe proizvoda "Fuel EZ" kapsula označen na ambalaži, da na ambalaži proizvoda nije naveden broj i datum izdavanja odobrenja Federalnog ministarstva zdravstva, te da proizvod nije snabdjeven ispravom proizvođača da na osnovu laboratorijskih ispitivanja odgovara propisima o zdravstvenoj ispravnosti.

Shodno tome, a u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opće uporabe, uvoz kontrolisane pošiljke ukupne mase 7,3 kg je zabranjen, te je naloženo njeno vraćanje pošiljaocu, odnosno uništavanje na propisan način u slučaju da povrat nije moguć, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti