POSLOVNI POTEZ

Musa ulaže u BiH, postao suvlasnik kompanije Derubis Caravans

02.03.2023. 19:45 / Izvor: Akta.ba
musa

Džanan se odlučio na ovaj poslovni potez.

Bosanskohercegovački košarkaš i član slavnog Real Madrida Džanan Musa, danas je formalno pravno postao suvlasnik kompanije Derubis Caravans.

Iz PR službe našeg košarkaša su to potvrdili.

"Otvorila se odlična prilika te u komunikaciji sa Lejlom i Denisom Kraljevićem, Džanan se odlučio na ovaj poslovni potez. Džananovi predstavnici su već imali radni sastanak sa vlasnicima te precizirali strateške ciljeve. Ono što je bitno naglasniti da je nova grana industrije u našoj zemlji prvenstveno izvozno orjentirana te na taj način se otvara mogućnost prezentacije domaćeg bh. brenda na svjetskom tržištu".

Kompanija Derubis Caravans nastala je 27.01.2022. godine u Vitezu. Derubis Caravan Series 7 imao je svjetsku premijeru na najvećem svjetskom sajmu karavaning industrije u Dizeldorfu. Već na prvom pojavljivanju, pokazalo se da je ovaj novi koncept u potpunosti drugačiji od svega viđenog i da će u karavaning industriji donijeti toliko očekivano osvježenje.

Proizvod je na sajmovima u Dizeldorfu (Njemačka), Bernu (Švicarska) i Velsu (Austrija) proglašen kao „Highlight of the fair“, a informaciju o kvaliteti proizvoda prenijeli su svi inostrani mediji karavaning industrije. Derubis Caravans proglašen je najboljim tehničko-tehnološkim proizvodom u Bosni i Hercegovini uz specijalno priznanje dodjelom inženjerske zvjezdice, a projekt izgradnje Derubis Caravans Series 7 proglašen je najboljim projektom godine.

NOVA TVORNICA

Kompanija Derubis Caravans početkom 2022. godine useljava u novoizgrađenu tvornicu u Vitezu unutar koje je postavljena cjelokupna linija za serijsku proizvodnju.

Pozicionirala je Bosnu i Hercegovinu na svjetsku mapu visokotehnoloških proizvoda i po prvi puta podigla bh. zastavu na jednom takvom svjetskom sajmu. Kompanija je pokrenula potpuno novu granu industrijske proizvodnje u Bosni i Hercegovini s ciljem da domaće znanje predstavi svjetskoj javnosti, a ujedno i da zadrži odljev mladih iz Bosne i Hercegovine nudeći mogućnost zapošljavanja u atraktivnoj djelatnosti. Napravila je prodajnu mrežu u Evropi, Švicarskoj, SAD i Saudijskoj Arabiji. Sarađuje s tehničkim fakultetima iz Bosne i Hercegovine i pruža mogućnost obavljanja prakse budućim inženjerima u okviru svoje proizvodnje.

Derubis Caravans jedini na Balkanu posjeduje homologaciju i certifikaciju za vozila za EU tržište.

Kompanija ima za cilj zapošljavanje, povećanje proizvodnosti, kontinuirana tehnološka poboljšanja i pozicioniranje proizvoda u gornju cjenovnu i tehničku kategoriju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti