Ogrijev za penzionere

Vlada BPK Goražde sufinansira nabavku ogrijeva za penzionere

05.03.2023. 09:52 / Izvor: Fena
bpk

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona Goražde će sufinanirati nabavku ogrijeva za penzionere.

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde će sufinanirati nabavku ogrijeva za penzionere.

Kako je istaknuto na sastanku s predstavnicima Udruženja penzionera i JP Bosanskopodrinjske šume, ogrijev će za ovu populaciju biti jeftiniji za 10 KM po metru kubnom.

"Iz Udruženja penzionera tražili su da na neki način pomognemo ovoj populaciji i dogovorili smo način u saradnji sa JP Bosanskopodrinjske šume. Vlada BPK će izdvojiti 30.000 KM za smanjenje cijene cijepanog drveta. Penzioneri će podnijeti zahtjev i po svakom kubnom metru cijena će biti umanjena za 10 KM u odnosu na tržišnu", pojasnio je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

Direktor JP Bosanskopodrinjske šume Nudžeim Džihanić napomenuo je da je povećana i količina ogrijeva po jednom penzioneru koji može podnijeti zahtjev za nabavku do 10 prostornih metara, dok će otplata biti moguća do osam mjesečnih rata.

U Udruženju penzionera Goražde zadovoljni su što je kantonalna vlada pokazala senzibilitet prema ovoj populaciji.

"Ovo je prvi put da Vlada BPK Goražde reaguje na ovakav način, a kada je riječ o JP Bosanskopodrinjske šume mi imamo idealnu saradnju, izlaze nam u susret i imaju razumijevanja. Novi direktor dao je ideju da pokušamo s Vladom obezbijediti sufinansiranje ogrijeva i mi smo prezadovoljni", kazao je predsjednik Udruženja Suljo Bekan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti