Završena isporuka

U Sarajevo stigao 25. trolejbus iz Bjelorusije

07.03.2023. 07:33 / Izvor: Akta.ba
trolejbusi

U Sarajevo je isporučen posljednji, 25. trolejbus, po osnovu ugovora koji je potpisan početkom 2021. godine.

U Sarajevo je isporučen posljednji, 25. trolejbus, po osnovu ugovora koji je potpisan početkom 2021. godine.

Govoreći o okončanoj isporuci, koja se odvijala sukcesivno, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta podsjetio je da su novi trolejbusi nabavljeni nakon više od 40 godina.

"Uspjeli smo riješiti sve izazove s kojima smo se susreli u proteklih godinu dana i ponosan sam što sam dio ove priče - novog i modernijeg doba za javni prevoz našeg Sarajeva. Nabavkom novih vozila, modernizacijom javnog prevoza slika Sarajeva se počela mijenjati i u tom pravcu će se nastaviti, kako bi građani dobili prevoz kakav zaslužuju. Vjerujem da građani već osjećaju pozitivnu promjenu, konstantno ćemo raditi i na unapređenju svih sfera javnog prevoza, nastaviti osluškivati potrebe građana i isporučiti im, nakon toliko godina nemara, uslugu kakva priliči svakom stanovniku glavnog grada", naveo je ministar Šteta.  

Kako je naglasio, svi trolejbusi koji su isporučeni u Sarajevo prolaze testiranja, provjere, proceduralne aktivnosti i probne vožnje, te se nakon toga puštaju u saobraćaj.  

"Prema odluci Evropske investicione banke (EIB), zbog složenosti situacije u svijetu, za dodatnih 10 trolejbusa, o kojima je ranije bilo govora, a koji su namijenjeni za saobraćanje na novoj trolejbuskoj liniji do Vogošće, će se u narednom periodu raspisati nova javna nabavka, u skladu sa procedurama i pravilima EIB-a", saopćila je Služba za protokol i press KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti