Izabran novi ministar

Smijenjen ministar privrede u Gorždu Mithat Hadžiomerović

20.03.2023. 13:56 / Izvor: Fena
gorazde

Skupština Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na današnjoj sjednici većinom glasova sa funkcije ministra privrede razriješila je Mithata Hadžiomerovića.

Skupština Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na današnjoj sjednici većinom glasova sa funkcije ministra privrede razriješila je Mithata Hadžiomerovića (Nova politička inicijativa), a na ovu poziciju imenovan je Zijad Briga, takođe kadar ove stranke.

Do razriješenja Hadžiomerovića koji se trenutno nalazi na bolovanju, došlo je na prijedlog premijera BPK Goražde Edina Ćulova, a na temelju dopisa NPI koja je dio parlamentarne većine.

U dopisu se, između ostalog, navodi da je Hadžiomerović duže vrijeme spriječen da obavlja dužnost ministra privrede BPK Goražde

"Kako se radi o kompleksnom ministarstvu koje mora da opslužuje potrebe građana prinuđeni smo da izvršimo zamjenu lica koje obavlja dužnost ministra privrede. Ulazimo u vrijeme u kojem ministarstvo privrede mora da pripremi i realizuje programe i projekte bitne za BPK Goražde i građane te da se u ministarstvu privrede pokušaju uspostaviti normalni uslovi za rad", navodi se, između ostalog, u dopisu.

Novoimenovani ministar za privredu Zijad Briga danas je položio i svečanu izjavu, a tokom obraćanja podsjetio je da je ovo četvrti put da polaže zakletvu za ministra u Vladi BPK u kojoj je prije desetak godina "obnašao funkciju ministra za boračka pitanja u Vladi SDA, u dva mandata".

"Obećavam da ću svu energiju, znanje i iskustvo uložiti u cilju unaprijeđenja života svih građana BPK bez obzira na nacionalnu, vjersku, stranačku ili bilo koju drugu pripadnost. I ranije sam kao ministar za boračka pitanja odgovorio svakom zadatku. Što se ovog resora tiče, dosta je urađeno u sektoru privrede koja je okosnica razvoja cijele jugostočne Bosne, a i sada u složenoj političkoj situaciji, investicije nisu prekinute. Znamo da je poljoprivreda u strmoglavom padu i u tom pravcu moramo stvarati bolji ambijent da iskoristimo potencijale koje BPK Goražde ima. Nadam se uspješnoj zajedničkoj saradnji", poručio je Briga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti