Energetski centar

Na četvrtom Samitu energetike "SET Trebinje 2023" više od 700 učesnika

23.03.2023. 07:45 / Izvor: Fena
set trebinje

Četvrti Samit energetike “SET Trebinje 2023” okupio je u tom gradu više od 700 učesnika.

Četvrti Samit energetike “SET Trebinje 2023” okupio je jučer u tom gradu više od 700 učesnika.

Slogan ovogodišnjeg samita je “Energetska stabilnost zapadnog Balkana”, a održava se u organizaciji Elektroprivreda Republike Srpske, Grada Trebinje i preduzeća “SET”.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac rekao je na otvaranju da neskromno, ali sa ponosom ističe činjenicu da su RS i Trebinje već četvrtu godinu za redom energetski centar zahvaljujući odgovornim politikama Republike Srpske.

"RS je prepoznala energetiku kao jedan od njavažnijih sektora u vremenu globalnih izazova. Želim jasno da kažem da ćemo istrajati u realizaciji ključnih projekata poput Buk Bijele i Istočne interkonekcije", naveo je Košarac.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, obratio se također četvrtom Samitu "SET Trebinje 2023", te poručio da je RS prepoznala svoje potencijale.

Samitu prisustvuje i ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Sijarto koji je poručio u obraćanju da je realnost u slučaju Mađarske da je sigurno snabdijevanje njegove zemlje prirodnim gasom bez ruskih uzvora danas nemoguće. 

S njim u Trebinju boravi i delegacija Vlade Mađarske, kao i predstavnici kompanije Lugos Renewables koja gradi solarni park “Trebinje jedan”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti