POČELI PREGOVORI

Najavljena direktna aviolinija između Barcelone i Sarajeva

25.03.2023. 08:14 / Izvor: Akta.ba
let

Međunarodni aerodrom Sarajevo objavio je informaciju da su u toku pregovori o uspostavljanju aviolinije Barcelona - Sarajevo.

Međunarodni aerodrom Sarajevo objavio je informaciju da su u toku pregovori o uspostavljanju aviolinije Barcelona - Sarajevo.

Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo trenutno borave u Barceloni na pregovorima sa aviokompanijom Vueling.

Kako je saopćeno iz sarajevskog aerodroma, pregovori su počeli sa ciljem uspostavljanja direktne aviolinije između Barcelone i Sarajeva.

Podršku i učešće u pregovorima pružila je i Vlada Katalonije čiji je predstavnik Eric Hauck također prisustvovao sastanku, kao i ambasadorica BiH u Kraljevini Španiji Danka Savić, te Mila Bijavica iz agencije Fortuna Tours DMC - Mostar.

Podsjetimo, Međunarodni aerodrom Sarajevo dobio je upotrebnu dozvolu za dograđeni dio Terminala. Sada će putnici biti u prilici da koriste nove prostore savremeno opremljene. Ostaje još da se uradi modernizacija starog dijela.

Ukoliko se uspostavi nova linija sa Barcelonom, Dogradnja Terminala B umnogome će poboljšati dolazak turista i putnika, ne samo iz Barcelona već iz cijelog svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti