NOVAK ANĐELIĆ

Pojačanje iz Beograda: Uprava Lilda u BiH dobila petog člana

25.04.2023. 12:27 / Izvor: Akta.ba
novak

Njemački maloprodajni lanac Lidl ponovo je promijenio upravu za tržište Bosne i Hercegovine.

Njemački maloprodajni lanac Lidl ponovo je promijenio upravu za tržište Bosne i Hercegovine.

Upravi kompanije u Sarajevu pridružio se još jedan član koji stiže iz Beograda. Riječ je o Novaku Anđeliću koji je imenovan na poziciju izvršnog direktora. Podsjetimo, pored njega tu funkciju obavljaju i Sunek Dejan, Kristijan Zajec, Mihaj Đotlo, dok je direktor i dalje Lis Tomasz Pawel, javlja Akta.ba.

Anđelić ima ovlaštenja da zastupa i predstavlja društvo u unutrašnjem i vanjskotrgovinskom prometu zajednički sa direktorom ili jednim od izvršnih direktora društva, kao i sa rukovodiocima sektora ili odjela, koji imaju izdata pismena ovlaštenja.

On od prošle godine u Ldlu obavlja funkciju direktora finansija i administracije. Prije dolaska u kompaniju Lidl Stiftung &co. Verwaltungs-Gmbh radio je u Delhaize Srbija, gdje je bio direktor finansijskog kontrolinga, investicijske analize, trezora i poreza. Radio je i kao porezni savjetnik u tvrtki PricewaterhouseCoopers, te kao porezni menadžer u Fiat servisima.

I dok se čeka početak poslovanja, poznato je i kako je Lidl BH finansijski završio poslovnu 2022. godinu.

Prema finansijskim pokazateljima na portalu Akta.ba Lidl BH je prošle godine ostvario prihod 91.683 KM, dok je dobit tj. ukupni rezultat poslovanja u minusu od oko 19 miliona KM. Rezultat je to brojnih ulaganja i pokrenutih projekata širom Bosne i Hercegovine.

Ukupni kapital kompanije iznosi 147,6 miliona KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti