Grafo Balkan

Proizvođač sportske i zaštitne opreme otvara pogon u Foči, posao za 30 radnika

26.04.2023. 14:14 / Izvor: SRNA
foča

Vukadinović je naveo da će se zahvaljujući ovom sporazumu zaposliti 30 novih radnika sa evidencije Zavoda za zapošljavanje.

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović potpisao je danas sa predstavnicima švajcarskog Karitasa i firme tekstila “Grafo Balkan” sporazum o zaposlenju 30 tekstilnih radnika, vrijedan 350.000 KM.

Vukadinović je naveo da će se zahvaljujući ovom sporazumu zaposliti 30 novih radnika sa evidencije Zavoda za zapošljavanje.

“Opština Foča učestvuje sa 30.000 KM i ta sredstva namijenjena su isključivo za nabavku opreme i materijala. Karitas će obezbijediti 80.000 KM za plate i doprinose, a firma “Grafo Balkan” će obezbijediti ostatak sredstava za 30 radnika i biće u obavezi da ih zadrži namanje tri godine”, rekao je Vukadinović novinarima.

On je istakao da je riječ o veoma uspješnom projektu s obzirom na to da je bitno svako radno mjesto.

“Nastavićemo da pomažemo sve vidove biznisa i podsticaja zapošljavanju. Sljedeće sedmice sa Karitasom ćemo raspisati javni poziv za početne biznise, a opština će i u tom dijelu izdvojiti određena sredstva da probamo da pomognemo mladim ljudima da dođu do prvog zaposlenja”, dodao je Vukadinović.

Zamjenik direktora Karitasa Švajcarske u BiH Zlatan Savić rekao je da je ovo nastavak dugogodišnje saradnje sa opštinom Foča i drugim opštinama u Gornjem Podrinju.

“Ovo je vrlo uspješan projekat iniciran od opštine. Mi se samo pridružujemo dobrim inicijativama i podržavamo zapošljavanje lokalnog stanovništva, a ovo je samo jedan u nizu uspješnih projekata sa opštinom Foča”, naveo je Savić.

“Grafo Balkan” je proizvođač poznate sportske opreme GB3 i sponzor je mnogim sportskim kolektivima, a ova kompanija obukla je i tim BiH na Olimpijskim igrama 2021. godine u Tokiju.

Uz sportsku, prepoznatljivi su i po zaštitnoj opremi, koju će proizvoditi i u Foči.

Direktor firme “Grafo Balkan” Duško Skakić rekao je da će obuka trajati oko tri mjeseca i da im je u planu zapošljavanje većeg broja radnika, te da je Foča jedan od gradova u kojima otvaraju pogone.

On je naveo da firma postoji već 20 godina i da ima stabilno tržište, a da u Foči namjeravaju da proizvode zaštitnu opremu.

“Zahvaljujem opštini Foča i Karitasu što su prepoznali firmu koja dolazi i koja ima ozbiljne planove. Naša firma je poznata po proizvodnji sportske i hateze opreme, a u Foči ćemo proizvoditi hateze opremu, pošto ljudi većinom znaju da rade taj posao i najlakše se prilagoditi”, rekao je Skakić.

Pogon firme “Grafo Balkan” nalazi se u Karađorđevoj ulici u Foči.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti