Pretresi na više od 20 lokacija

MUP KS o akciji "Start": Na terenu 150 policajaca, zaplijenjene pare, nakit…

09.05.2023. 16:19 / Izvor: Akta.ba
Policija

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasili novim saopćenjem o današnjoj akciji START.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasili novim saopćenjem o današnjoj akciji START. Naime, naveli su kako je na terenu više od  150 policijskih službenika.

"Pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo realizuju operativno-taktičku akciju kodnog naziva “START”. Na terenu je više od 150 policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Pretresi se vrše na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo, Vogošća i Ilidža – na više od 20 lokacija. Pretresima su obuhvaćeni stambeni objekti, poslovne i službene prostorije, te putnička motorna vozila", navedeno je u saopćenju.

U dosadašnjem toku akcije, pronađena je i izuzeta dokumentacija, te određene količine gotovog novca i skupocjenog nakita. Privremeno je oduzeto i nekoliko putničkih motornih vozila.

"Operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od 10 fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima", navodi se.

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara.

Podsjetimo, od jutros se na različitim lokacijama pretresaju objekti koji se dovode u vezu sa načelnikom općine Stari Grad Ibrahimom Hadžibajrićem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti