AKCIJA START

Poznati detalji: Evo za šta se terete privedeni Hadžibajrići, Karišik i Destanović

10.05.2023. 10:02 / Izvor: Fena
START

Osumnjičeni su da su od 2019. do maja 2023. godine Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik organizirali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe.

U sklopu akcije kodnog naziva "Start" slobode su lišeni Ibrahim Hadžibajrić, Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić i Alma Destanović. 

"Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) ih tereti za krivična djela – organizirani kriminal, odnosno zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, pranje novca, te primanje i davanje dara", potvrđeno je Feni iz te institucije.

Osumnjičeni su da su od 2019. do maja 2023. godine Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik organizirali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe.

Kako iz Tužilaštva navode, pojedini članovi grupe su međusobno komunicirali putem instalirane aplikacije Sky kako bi prikrivali tragove i u konačnici dogovarali počinjenje krivičnih djela.

Spomenute osobe se terete da su nezakonito izdavali u zakup parking prostore na području općine Stari Grad za najmanje tri firme nad kojima su imali kontrolu i tako nezakonito zaradili više stotina hiljada maraka.

Osumnjičenom Hadžibajriću dodatno se na teret stavlja i nezakonito dodjeljivanje nekretnine jednoj osobi sa područja Starog Grada od koje je primio mito u iznosu od 150.000 KM.

U toku je ispitivanje osumnjičenih prostorijama MUP-a KS.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti