NAJAVLJENA DIREKTNA AVIOLINIJA

Avionom iz Sarajeva ponovo do Podgorice i Tirane

18.05.2023. 08:10 / Izvor: Akta.ba
sarajevo

Sarajevo će aviolinijom biti povezano sa Podgoricom i Tiranom, potvrdio je to Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Sarajevo će direktnom aviolinijom biti povezano sa Podgoricom i Tiranom, potvrdio je to Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Naime, Bajić će bio panelist 12. Sarajevo Business Foruma koji je zvanično počeo jučer.

U sklopu Foruma, u hotelu Hills na Ilidži održana je i panel diskusija pod nazivom "Čvrsti temelji za održivi razvoj".

Pod vodstvom šefice ureda BiH Evropske banke za obnovu i razvoj Manuele Naessl, otvorena je rasprava na panelu u kojem su sudionici iznijeli svoje stručne stavove o održivom razvoju.

avion

Bajić je kazao da je koncept održivog razvoja izravno povezan s njegovom industrijskom granom.

"Aerodromi imaju ulogu podržavanja održivog razvoja i istovremeno moraju imati pozitivan i samoodrživ razvoj, uz minimiziranje negativnog utjecaja na okoliš. Aerodrom Sarajevo teži pronalasku ravnoteže između razvoja, društvene odgovornosti i brige za okoliš. Nastojimo harmonizirati te ciljeve i nastavljamo napredovati", istaknuo je Bajić.

 Kazao je da je to potvrđeno činjenicom da je 2022. godina bila njihova najuspješnija poslovna godina.

Uveli smo nove poslovne politike i primijenili stimulativne programe, što je rezultiralo povećanjem broja putnika za 20% u odnosu na 2019. godinu", kazao je on i ekskluzivno najavio uspostavljanje letova za Podgoricu i Tiranu iz Sarajeva.

AVIONI

Letovi prema Podgorici i Tirani će biti tokom ljetnog reda letenja, tj. od 19. juna do 18. septembra ove godine.

Charter letovi do Tirane bit će svakog ponedjeljka sa polijetanjem iz Sarajeva u 9:40 sati, a redovni letovi do Podgorice planirani su također ponedjeljkom u 12:40 sati.

"Uspostava spomenutih aviolinija rezultat je našeg proaktivnog djelovanja, i imamo ključnu ulogu u razvoju turizma i povezivanju Bosne i Hercegovine aviosaobraćajem", naglasio je.

Rekao je da im je cilj da bh. prijestolnica bude povezana sa što više gradova u svijetu, te najavio da građani u narednom periodu mogu očekivati dolazak novih aviokompanija, tj. povezivanje sa atraktivnim destinacijama.

"Aerodromi se moraju razvijati. Kada stane razvoj aerodroma onda se i gase aerodromi, to je činjenica i mi smo svjesni toga. Ono što aerodromi moraju raditi sa lokalnom zajednicom, jeste da budu partneri u razvoju i održivom razvoju. Aerodrom je generator i proizvodi mnoga radna mjesta, povezuje tržišta kako domaća tako i međunarodna", pojasnio je on, poručujući da oni nastavljaju dalje.

E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti