POTPISAN UGOVOR

Vlada BPK s 30.000 KM subvencionira nabavku ogrijevnog drveta za penzionere

30.05.2023. 07:39 / Izvor: Fena
penzioneri

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov i predsjednik Udruženja penzionera Grada Goražde Suljo Bekan potpisali su jučer ugovor o subvencioniranju ogrijevnog drveta penzionerima s područja BPK Goražde.

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov i predsjednik Udruženja penzionera Grada Goražde Suljo Bekan potpisali su jučer ugovor o subvencioniranju ogrijevnog drveta penzionerima s područja BPK Goražde.

U ove svrhe kantonalna vlada izdvojit će 30.000KM, a sredstva su namijenjena za subvencioniranje nabavke 3.000 prostornih metara ogrijevnog drveta za potrebe penzionera, na način da će jedan prostorni metar biti subvencioniran sa 10,00KM.

Predsjednik Udruženja penzionera Suljo Bekan naglasio je da je ovaj vid pomoći od velikog značaja za ovu populaciju.

"Vlada BPK Goražde po prvi put iznašla je mogućnost da na ovakav način subvencionira nabavku ogrijevnog drveta za predstojeću grijnu sezonu naših penzionera. Pored subvencija, penzionerima je omogućeno da ogrijev mogu preko J.P 'Bosansko-podrinjske šume' nabavljati do deset mjesečnih rata, umjesto osam što je do sada bio slučaj. Nama je i to jedna olakšica, uzimajući u obzir da jedan metar iscjepanog ogrijevnog drveta iznosi 110,00KM", kazao je Bekan.

Udruženje penzionera u obavezi je sačiniti spisak penzionera koji su uplatili ogrijev putem J.P "Bosansko-podrinjske šume“ d.o.o. Goražde, kako bi se uplatila subvencija u skladu sa odlukom Vlade BPK Goražde.

"To je jedan program pomoći penzionerima, a u razgovoru sa predsjednikom udruženja penzionera moglo se zaključiti da je materijalni položaj naših penzionera na jako niskom nivou, te da će im ova vrsta pomoći biti od velikog značaja, s obzirom da prema statističkim podacima najveći broj penzionera prima najnižu penziju u FBiH. I u narednom periodu Vlada BPK Goražde će se potruditi da učini nešto više, kako bi se poboljšao status penzionera na prostoru BPK Goražde, onako kako to oni zaslužuju", kazao je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti