Podrška biznisu kuća za odmor: Javni poziv za finansiranje izgradnje bazena

31.05.2023. 12:09 / Izvor: Akta.ba
turizam

Naime, izdvojit će 230.000 KM za sufinanciranje izgradnje novih bazena za poslovne subjekte koji imaju kuće za odmor.

Ministarstvo gospodarstva ŽZH je objavilo javni poziv za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva kroz potporu ulaganja u dodatnu ponudu turističko ugostiteljskih objekata vrste smještajni objekti-kuće za odmor za sufinanciranje izgradnje isključivo novih bazena na području Županije Zapadnohercegovacke za 2023. godinu.

Naime, izdvojit će 230.000 KM za sufinanciranje izgradnje novih bazena za poslovne subjekte koji imaju kuće za odmor.

Podsjećamo, Vlada ŽZH na prijedlog Ministarstva gospodarstva donijela je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih ovogodišnjim Proračunom ŽZH za 2023. godinu, a namijenjenih financiranju projekata u privatnom sektoru kao potpora razvoju poduzetništva na području ŽZH.

Ukupna vrijednost programa je 700.000 KM, što je u odnosu na prethodne godine značajno povećanje proračunom osiguranih financijskih sredstava za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Županije Zapadnohercegovačke.

Program ima višestruke ciljeve usmjerene prema očuvanju postojećih radnih mjesta, stvaranju uvjeta za novo zapošljavanje kroz povećanje gospodarske aktivnosti samozapošljavanja, poticanja ciljanih skupina mladih i žena da se uključe u poduzetnički sektor, te povećanje broja poslovnih subjekata.

Ministarstvo gospodarstva naglašava da su ove godine u okviru programa izdvojena sredstva u iznosu od 230.000 KM, usmjerena za projekte poslovnih subjekata iz oblasti turizma i ugostiteljstva, i to poslovni subjekti koji spadaju u skupinu ugostiteljski objekti u domaćinstvu ili ugostiteljski objekti u seoskom domaćinstvu (kuće za odmor), s naglaskom za izgradnju novih bazena, a sve u svrhu razvoja Županije Zapadnohercegovačke kao atraktivne destinacije za ruralni i aktivni turizam.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti