MINISTAR MITROVIĆ

Pomoći proširenje proizvodnih pogona i otvaranje novih u Srebrenici

05.06.2023. 14:02 / Izvor: SRNA
cinkara

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je danas u Srebrenici da će se Vlada i resorno ministarstvo potruditi da se stvore povoljni infrastrukturni preduslovi.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je danas u Srebrenici da će se Vlada i resorno ministarstvo potruditi da se stvore povoljni infrastrukturni preduslovi u ovom mjestu kako bi zainteresovani privredni subjekti lakše pokretali privredne aktivnosti i zapošljavali stanovništvo.

"Imamo određene podsticaje za razvoj malih i srednjih preduzeća, za određena direktna ulaganja i ulaganja od posebnog značaja. Trenutno se radi uredba koja bi trebala da daje veće podsticaje, prije svega, nerazvijenim opštinama, među kojima je Srebrenica", rekao je Mitrović novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem. 

On je naglasio da je prioritet svih aktivnosti zaustavljanje odlaska stanovništva iz ovih krajeva. 

Mitrović je naveo da je jedna od tema sastanka bila i proširenje proizvodnje "Fabrike za pocinčavanje", ali da postoje određeni problemi. 

On je naglasio da su dogovoreni koraci koje treba uraditi za njihovo rješenje, a onda bi Ministarstvo organizovalo i sastanak sa premijerom Radovanom Viškovićem i predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom. 

Mitrović je rekao da postoje i još tri-četiri zainteresovana privredna subjekta koja bi u Srebrenici gradila peletaru, proizvodnju stubova za rasvjetu i određene elektro-opreme. 

"Razgovarali smo prije mjesec dana o tome kako pomoći i unaprijediti privredu u opštini Srebrenica, za šta postoji opredijeljenost Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva", rekao je Mitrović. 

On je istakao i da će opština Srebrenica novim mostom "Bratoljub" na granici sa Srbijom i puštanjem teretnog saobraćaja dobiti brojne povoljnosti. 

Načelnik opštine Mladen Grujičić rekao je da su na sastanku ponovo prezentovane potrebe Srebrenice, a to u su novi objekti, jer su stari popunjeni. 

"Imamo zainteresovane privrednike koji žele da se šire, među kojima je 'Fabrika za pocinčavanje' koja ovdje želi da stvori centar metalske industrije", rekao je Grujičić i dodao da će nakon sastanka obići sve prostore o kojima je bilo riječi. 

On je naveo da su razgovarali i o bivšoj fabrici betona sa ciljem da se riješi status tog prostora, jer tri zainteresovana privredna subjekta žele da otvore svoje pogone u Srebrenici koja ima povoljne uslove za ulaganja i geografski položaj. 

"Ministar je izrazio i volju i želju da pomogne istočni dio Republike Srpske", rekao je Grujičić. 

Sastanku je prisustvovao i direktor "Fabrike za pocinčavanje" Neđo Trninić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti