U toku dana glasanje

Prihvaćen hitni postupak za razmatranje ukidanja PDV-a na doniranu hranu

07.06.2023. 12:57 / Izvor: Fena
PDV

Poslanici su tokom diskusije iskazali bezrezervu podršku dobroj namjeri.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je na današnjoj sjednici zahtjev da se prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV) razmatra po hitnom postupku.

Prijedlog zakona o dopuni Zakona o PDV-u u parlamentarnu proceduru uputili su poslanici Saša Magazinović, Nenad Grković, Denis Zvizdić, Šemsudin Mehmedović, Jasmin Emrić, Sabina Ćudić, Jasmin Imamović, Predrag Kojović, Ermina Salkičević-Dizdarević, Rejhana Dervišević, Albin Muslić, Mia Karamehić-Abazović, Nihad Omerović, Elvisa Hodžić i Aida Baručija. 

Poslanik i predsjedavajući Kluba poslanika SDP-a BiH Saša Magazinović obrazložio je taj prijedlog koji predviđa ukidanje plaćanja poreza na doniranu hranu, napominjući da je UIO podržala zakon i čak pomogla da se on formuliše.

Poslanici su tokom diskusije iskazali bezrezervu podršku dobroj namjeri da se, kako je istaknuto, pomogne onima koji se bave humanitarnim radom i gladnima da dobiju svoj obrok.

Napomenuto je da je neophodno osigurati njegovo najefikasnije provođenje u praksi, te spriječiti sve eventulane zloupotrebe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti