Dan konsultacija u Ulmu

AHK predstavlja BiH u Ulmu kao potencijalnu destinaciju za buduće investicije

09.06.2023. 10:52 / Izvor: Akta.ba
prezentacija

Zamjenica direktorice Predstavništa njemačke privrede u BiH, Azra Ramić, održat će prezentaciju te predstaviti prednosti Bosne i Hercegovine kao potencijalne destinacije za buduće investicije.

Zamjenica direktorice Predstavništa njemačke privrede u BiH, Azra Ramić, održat će prezentaciju te predstaviti prednosti Bosne i Hercegovine kao potencijalne destinacije za buduće investicije i saradnju u Njemačkoj, najavljeno je.

Također, u sklopu panel diskusije na temu perspektive za kompanije iz Baden-Württemberg, govoriti će Snježana Köpruner, članica Upravnog odbora udruženja Wirtschaftsverein u BiH i direktorica kompanije GS-TMT d.o.o.

Prezentacija se organizuje jer trenutna situacija tjera sve više kompanija da se šire pozicioniraju na međunarodnom tržištu i traže nove mogućnosti.

Bilateralna trgovina između Njemačke i šest zemalja zapadnog Balkana od kojih sve teže da se pridruže EU na srednji rok, godinama dinamično raste.

Robna razmjena se više nego udvostručila između 2015. i 2022. godine, popevši se na 16,7 milijardi eura. Osim toga, njemačke kompanije sve više ulažu u Zapadni Balkan, do uključujući 2021. godine to je bilo preko 4 milijarde eura.

"Iz navedenog razloga, kompetentni centar Jugoistočna Evropa organizuje dan konsultacija 20. juna 2023. u IHK Ulmu kako bi informisao zainteresovane o mogućnostima i izazovima nabavke na Zapadnom Balkanu", saopćeno je iz AHK BiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti