"DRAGOCJENA SARADNJA"

Nikšić s mađarskim ambasadorom u BiH: Poboljšanje ekonomskih odnosa

19.06.2023. 15:03 / Izvor: Akta.ba
Posu nikšić

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas u kurtoaznu posjetu ambasadora Mađarske u Bosni i Hercegovini Krisztiana Posu.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas u kurtoaznu posjetu ambasadora Mađarske u Bosni i Hercegovini Krisztiana Posu s kojim je razgovarao o predstojećoj posjeti mađarskog premijera Viktora Orbana i mogućnostima za unaprijeđenje ekonomskih odnosa.

Posa je naglasio da Federacija Bosne i Hercegovine konačno ima funkcionalnu vladu i da su za njih prioritetni mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini, kao i sve bolji ekonomski odnosi. On je istako da Mađarska u posljednjih deset godina napreduje u ekonomskom smislu, te da imaju ozbiljan rast bruto društvenog proizvoda, kao i investicija.

"Vidimo velike mogućnosti za saradnju, posebno u oblastima energetike, finansija i telekomomunikacija. Naše granice su nam postale male i želimo širiti svoje investicije", rekao je Posa.

Nikšić je ocijenio kako je za Bosnu i Hercegovinu dragocjeno da sarađuje sa Mađarskom.

"Mi smo otvoren prostor za investicije prijateljskih zemalja. Što se tiče Vlade Federacije BiH i mene, vrata su otvorena i zainteresirani smo za saradnju. Posebno kako bi se stvorio što bolji ambijent za investicije iako smo svjesni da nismo preveliko tržište", kazao je federalni premijer, saopćeno je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.  

Mađarski premijer Orban boravit će u Bosni i Hercegovini ove sedmice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti