Poboljšanje poslovnog okruženja

Ministar trgovine Hasičević održao sastanak s predstavnicima trgovačkih lanaca

28.06.2023. 08:49 / Izvor: Akta.ba
trgovine

Tema sastanka je bila aktuelna problematika u oblasti kretanja cijena životnih namirnica i unapređenje saradnje svih učesnika u prometu roba i usluga.

U sjedištu Federalnog ministarstva trgovine, ministar Amir Hasičević je, sa svojim saradnicima, održao radni sastanak sa predstavnicima trgovačkih lanaca Konzum, Klas d.d., Amko, UTD Best i Nameks.

Tema sastanka je bila aktuelna problematika u oblasti kretanja cijena životnih namirnica i unapređenje saradnje svih učesnika u prometu roba i usluga.

Pored navedenog, razgovaralo se o poboljšanju poslovnog okruženja u oblasti trgovine a koje se uređuje Zakonom o unutrašnjoj trgovini, Zakonom o kontroli cijena i Zakonom o zaštiti potrošača i u tom kontekstu naglašena je aktuelna aktivnost Federalnog ministarstva trgovine vezana za izradu novih zakonskih rješenja.

Na sastanku je posebno istaknuta važnost saradnje i zajedničkog djelovanja poslovne zajednice i Federalnog ministarstva trgovine u stvaranju poslovnog ambijenta kojim će se omogućiti uspostavljanje stabilnog i jedinstvenog tržišta unutar kojeg su zaštićeni interesi potrošača i trgovaca.

U narednom periodu su planirane radne posjete ministra Hasičevića i drugim trgovačkim lancima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti