Reorganizacija poslovanja

Prevent Travnik i Prevent Fashion pripojit će se Prevent Sewingu

05.07.2023. 09:14 / Izvor: Akta.ba
prevent

Uprava oba društva utvrdila je plan reorganizacije kao činjeničnu, stručnu i pravno-ekonomsku podlogu za donošenje odluke o pripajanju.

Prevent Grupacija odlučila se za reorganizaiju poslovanja na način da će izvršiti pripajanje društava za dizajn, razvoj, proizvodnju i promet Prevent Travnik d.o.o. Travnik i Prevent Fashion d.o.o. Bugojno za proizvodnju i trgovinu društvu Prevent SEWING d.o.o. Visoko, prenosi Akta.ba.

Kako se navodi u Odluci Društvu za dizajn, razvoj, proizvodnju i promet "PREVENT ZENICA" d.o.o. Zenica će se pripojiti društvu PREVENT SEWING d.o.o. prijenosom cijelokupne imovine, prava i obaveza, bez provođenja likvidacije, tako da PREVENT SEWING d.o.o. postaje pravni sljednik i univerzalni sukcesor društva Društva za dizajn, razvoj, proizvodnju i promet 'PREVENT ZENICA" d.o.o. Zenica.

Uprava oba društva utvrdila je plan reorganizacije kao činjeničnu, stručnu i pravno-ekonomsku podlogu za donošenje odluke o pripajanju.

Nakon objavljivanja odluke o reorganizaciji u sredstvima javnog informisanja u predviđenom zakonskom roku, skupštine društava će donjeti odluke o pripajanju u istovjetnom tekstu, a na temelju planova reorganizacije i revizijskih izvještaja o računovodstvenim iskazima.

Statusne promjene pripajanja provesti će se sa učinkom na dan 31.07.2023. godine.

Kako se navodi, razlog pripajanja društva Prevet Zenica - Prevent Travnik i Prevent Fashion društvu Prevent SEWING d.o.o. je unaprjeđenje ukupnog poslovanja, obrazlažu iz Prevent Grupacije.

Pripajanje društva provest će se prijenosom cjelokupne imovine, prava i obaveza, bez provođenja likvidacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti