Isplata duga

Okružni privredni sud odredio izvršenje presude nad nepokretnostima "Aquane"

07.07.2023. 13:39 / Izvor: Nezavisne novine
Aquana

Prijedlog za izvršenje je dostavljen 21. aprila, a Okružni privredni sud je odredio predloženo rješenje 29. juna.

Okružni privredni sud u Banjaluci odredio je izvršenje presude nad nepokretnostima javnog preduzeća "Aquana vodeni park".

Ovo je tražila firma Novoteks, koja je putem svog advokata Stojana Vukajlovića predložila kako bi se namirio dug prema ovoj firmi koji iznosi nekoliko miliona KM.

Kako se navodi u Prijedlogu za izvršenje koji je dostavljen Okružnom privrednom sudu, traži se da se odredi izvršenje na nepokretnostima JP "Aquana vodeni park" radi naplate potraživanja koje se odnosi na dug koji ovo preduzeće ima prema Novoteksu.

Novoteks je tražio da se donese rješenje o izvršenju, i to zabilježbom izvršenja u zemljišnoknjižnoj evidenciji, utvrđivanjem vrijednosti nepokretnosti i prodajom nepokretnosti, kao i prenosom tako dobijenog iznosa radi namirenja potraživanja duga, piše portal Gerila.

Ovim rješenje je naloženo i Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove da izvrši zabilježbu rješenja o izvršenju na nepokretnostima "Aquane".

Prijedlog za izvršenje je dostavljen 21. aprila, a Okružni privredni sud je odredio predloženo rješenje 29. juna.

Dijana Ješić, odbornik Narodnog fronta, napisala je na društvenim mrežama da je gradonačelnik rekao da je narod pobijedio i da je riješeno pitanje "Aquane".

"SNSD se hvalio da je na toj istoj sjednici izvojevao pobjedu nad gradonačelnikom i da su riješili dugogodišnji problem Akvane. A desilo se upravo ono na šta sam upozoravala! Okružni privredni sud je odredio izvršenje na nepokretnostima JP "Akvana vodeni park" i sad će se ići na licitaciju. Ko ponudi najbolju cijenu, postaje vlasnik. S tim da se često u praksi dešava da prva licitacija bude neuspješna, pa se obara cijena predmeta licitacije. Svi znamo da su na taj način kupljene brojne nekretnine po smiješnim cijenama, a sam advokat Novoteksa, Stojan Vukajlović, to najbolje zna.  Odluka o kreditnom zaduženju nije potpisana i ispečatirana, jer predsjednik nema pečat, kredit nije realizovan, dugovi nisu vraćeni i na onoj vanrednoj sjednici nije niko pobijedio, već je trebala biti preduslov za dalje radnje kako bi se pitanje Akvane konačno riješilo. I dok se u gradu pravi cirkus sa kancelarijskim namještajem, zaključanim kabinetima, pečatima i radom sa stepenica, neodržavanjem sjednica i uvođenjem ljudi u Gradsku upravu, Okružni sud radi svoje i zemljište Akvane prelazi u ruke privatnika", navela je Ješićeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti