USPJEŠNO POSLOVANJE

K’o svoj svome: 14. godina Hoše marketa u Hadžićima

21.07.2023. 11:53 / Izvor: Akta.ba

U Hadžićima smo pokazali da je naš koncept "K’o svoj svome" moguće provesti i u velikim marketima.

Hoše komerc, domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini, obilježio je danas 14 godina uspješnog poslovanja marketa u Hadžićima. Rođendanska zabava trajala je cijeli dan, a gosti su uživali u prigodnom programu uz raznovrsne sadržaje za sve generacije. 

U znak dobrodošlice priređeni su raznovrsni poklon – paketi za kupce, degustacije i promocije. Sve današnje kupce obradovale su akcijske cijene mnogobrojnih artikala. Zajedno sa Hoše komercom, poklone su priredili dugogodišnji partneri kompanije: Meggle, Akova, Violeta, Lukas Nakić, AS Jelah, Perutnina, Dukat, Union Foods, Marbo, Nelt, Ataco, Yimor, Skuter, Podravka, Royal Food, Sprind, Planet, Mci, Menprom, Džajić, Sarajevksa pivara, i drugi.

Najviše pažnje privukla je zabava za najmlađe sa popularnom maskotom ‘Breskvica’, modeliranjem balona, i ukusnim Bony slasticama. Za uzbuđenja i puno smijeha pobrinuo se “Klovn Saša”, uz facepainting i ‘kolo sreće’ sa puno zanimljivih iznenađenja za sve prisutne.  

"Market u Hadžićima počeo je sa radom 2009. godine. Namjera nam je bila da upravo u centru Hadžića  otvorimo savremeni super market sa daleko najvećom ponudom kvalitetnih proizvoda po niskim cijenama. U Hoše komerc poslovnici u Hadžićima trenutno je zaposleno 25 radnika. Market se izdvaja po svojoj veličini sa ukupno 850 kvadrata prodajnog prostora i podzemnom garažom, što ga čini ujedno i najvećim u lancu Hoše komerc trgovina. U Hadžićima smo pokazali da je naš koncept maloprodaje baziran na, kako mi to volimo kazati, komšijskom i prisnom odnosu sa kupcima koji je poznat po jednom od naših slogana - “k’o svoj svome” - moguće provesti i u marketima veće površine i šireg asortimana", ističu u Hoše komercu. 

U okviru jedinstvenog prostora u samom središtu Hadžića, market nudi preko 8.000 artikala. U sklopu marketa se nalazi svježi odjel sa delikatesom i pekarom, odjel voća i povrća, prehrane i neprehrane, te kutak za djecu, opremu i dječije igračke. U samom objektu, preko puta marketa, sa delicijama izvanrednih receptura i ukusa, svoje usluge pruža i kafe - slastičarna i pizzeria “Panna Cotta”.

Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, te veleprodaju i distribuciju drugih brendova, kao što je Meggle.

Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od 8 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti