IMPAKT inkubator

Osam je sretan broj za Foču

27.07.2023. 14:17 / Izvor: Akta.ba

Osam mladih osoba danas je dobilo podršku za pokretanje ili unapređenje svojih poslovnih poduhvata u Foči.

Osam mladih osoba danas je dobilo podršku za pokretanje ili unapređenje svojih poslovnih poduhvata u Foči nakon finalne prezentacije IMPAKT inkubatora poslovnih ideja koja je održana u prostorijama Centra za kulturu i inforimsanje.

Finalna prezentacija je svojevrsna kruna poduzetničke obuke koju su pohađali u proteklih mjesec i po dana i kroz koju su razvili svoje poslovne planove. IMPAKT inkubator poslovnih ideja provodi se u saradnji sa Caritas Švicarske u BiH i Opštinom Foča.

Neke od poslovnih ideja koje su podržane su veterinarska abmulanta, vešeraj, frizerski salon za muškarce, fitness centar, salon ljepote, kanuing i rafting, proizvodnja domaćih proizvoda i modni studio.

"Ovih 8 danjašnjih biznisa pridružuje se brojki do sada podržanih preko 350 biznisa kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja. Iako nam je prvi put da radimo na području opštine Foča, izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatima i na partnerstvo sa Caritasom Švicarske u BiH i Opštinom Foča. Udruživanjem snaga zajedno gradimo bolje okruženje za nastanak i opstanak poduzetništva u Foči,“ izjavio je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Investicijska fondacija Impakt uručila je zahvalnice načelniku Milanu Vukadinoviću,  zamjeniku direktora Caritas Švicarske u BiH Zlatanu Saviću za svesrdnu podršku i uspješnu saradnju.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti