prijem delegacija

Grad Zagreb i Grad Sarajevo nastavljaju odličnu saradnju

12.08.2023. 08:08 / Izvor: Akta.ba
saradnja

Prijem za predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Joška Klisovića koji je, već tradicionalno za vrijeme Sarajevo Film Festivala gost Grada Sarajeva, održan je jučer u Vijećnici.

Prijem za predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Joška Klisovića koji je, već tradicionalno za vrijeme Sarajevo Film Festivala gost Grada Sarajeva, održan je jučer u Vijećnici.

Prijemu su prisustvovali predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović, gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić, kao i zamjenik gradonačelnice Samir Avdić.

Kako je predsjedavajući Ademović naglasio, na današnjem sastanku se razgovaralo o brojnim temama, finaliziranju projekta za našu djecu iz porodica koje se nalaze u stanju socijalne potrebe, a koji će besplatno ići na ljetovanja u odmaralište u Novom Vinodolskom, kao što će i djeca iz porodica koji se nalaze u stanju socijalne potrebe iz Zagreba zimovati na sarajevskim olimpijskim planinama - saopćeno je iz Gradskog vijeća.

Upućen je i poziv za dolazak zagrebačke delegacije na 40. godišnjicu održavanja Zimskih olimpijskih igara 1984. u Sarajevu, kao i finaliziranje novog sporazuma o saradnji između dva grada.

Na zatvaranje Sarajevo Film Festivala dolazi i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Predsjedavajući je kazao kako smo sa svojim susjedima i komšijama  prirodno najbliži i da želimo održavati odlične odnose, a kako bi stvarali uvjete za projekte i razmjenu ideja na obostranu korist i zadovoljstvo – navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti