Niz nepravilnosti

Inspektorat HNK-a utvrdio nepravilnosti u radu hotela Jablanica

26.08.2023. 08:24 / Izvor: Akta.ba
jablanica

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike zaprimilo je jučer obavijest o izvršenom inspekcijskom nadzoru u Hotelu Jablanica.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike zaprimilo je jučer obavijest o izvršenom inspekcijskom nadzoru u Hotelu Jablanica u kojem je navedeno da je utvrđen niz nepravilnosti u radu ovog poslovnog subjekta, te da će inspektorat, u skladu sa svojim nadležnostima, poduzeti sve zakonom predviđene mjere i izdati prekršajne naloge poslodavcu i odgovornoj osobi ovog poslovnog subjekta.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je, nakon napada na radnicu Hotela Jablanica 9. kolovoza, uputilo dopise svim nadležnim organima da se poduzmu sve neophodne aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti kršenja prava radnika u ovom hotelu, što je u okviru nadležnosti Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona rekordno brzo i učinjeno, saopćeno je iz Ministarstva.

"Federalno ministarstvo rada i socijalne politike pohvaljuje ažurnost inspektorata Hercegovačko-neretvanskog kantona i poziva sve ostale inspektorate i inspektore da postupaju po prijavama radnika o nepravilnostima na radnim mjestima. Mi ćemo stati iza inspektora i podržati ih jer samo zajedno možemo raditi na popravljanju stanja u društvu i vraćanju povjerenja u institucije", poručio je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Pozvao je i radnike da sve nepravilnosti i kršenja zakonskih propisa prijavljuju Federalnoj i kantonalnim upravama za inspekcijske poslove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti